Madrilgo Gourmets Aretoak 18 euskal enpresa erakarri ditu

Euskadiko kalitatezko 18 elikagai eta edari enpresak euren produktu berrienak erakutsiko dituzte astelehen honetatik aurrera Gourmets 2022 Aretoan, hilaren 28ra arte Madrilgo Ifema erakustazokan egingo den gama altuko produktu gastronomikoen azokan.

Eusko Jaurlaritzako Ekonomiaren Garapen, Jasangarritasun eta Ingurumen Sailak, euskal nekazaritzako elikagaien industriako enpresak nazioartekotzeko eta sustatzeko estrategiaren barruan, HAZIren bitartez, stand berean parte hartzen duten enpresa horien asistentzia antolatu du Euskadi Basque Country markapean, Jaurlaritzak jakinarazi duenez.

Eusko Jaurlaritzak euskal nekazaritzako elikagaien industriari ematen dion babesaren erakusgarri, asteazkenean Gourmets-en parte hartzen duten enpresek Bittor Oroz Eusko Jaurlaritzako Nekazaritzako, Arrantzako eta Elikagai Politikako sailburuordearen eta Raul Pérez Iratxeta Elikagaien Kalitate eta Industriako zuzendariaren bisita jasoko dute.

Apirilaren hasieran Bartzelonan egin zen Alimentaria azokan bezala, Gourmets Aretoan ere Basque Country stand berriak Basque Txokoa izeneko gune bat du, euskal gastronomia eta, zehazki, txokoa lotzeko helburua duena.

Basque Txokoaren bidez, enpresa erakusketariek erabili ohi duten gune “erakargarri” bat prestatu da. Bertan, euren produktuak sustatu edo dastatu ditzakete ‘show cookings’ edo dastatzeen bidez, Aiala Ostalaritza Eskolaren eta Mikel Garaizabal enologo eta ardoaren dibulgatzailearen eskutik.

Gourmetsen dastatuko diren pintxoak enpresa erakusketari batzuen produktuekin egingo dira: Echebastarreko Alakranako hegalaburra, Andres Eizaguirreren saltxitxa-taloa, Ortiz kontserba-antxoadun tosta, Serrats kontserba-sardinazko tartarra, Idiazabal gazta-taulak, Gilda Aldizabalen tortilla-pankartak, Saloko produktu desberdinetako Donostiako Profesangurroa, Itsasokoko hainbat produktu.

Nazioarteko plataformarik entzutetsuena

Gourmets Aretoa nazioarteko plataformarik entzutetsuena da, non gama altuko joerak aurkezten diren eta sektore gastronomikoko profesional nazionalak eta nazioartekoak dauden: sukaldaritza, ostalaritza, banaketa, cateringa eta merkataritza espezializatua.

Aurten, XXXV. edizioan, 70.000 profesionalen bisita jasotzea eta pandemiaren aurreko parte-hartzearen zifrak berreskuratzea espero dute antolatzaileek. 1.600 erakusketari inguru bilduko dira, 40.000 gourmet produktu baino gehiago erakutsiko dituztenak eta azalera osoa okupatuta dutenak: 45.636 metro koadro.

Gourmets Aretoa banaketa-profesionalei zuzenduta dago (inportatzaileak/esportatzaileak, azalera handiak,
E-commerce, txikizkako merkataritza, elikadura-kateak eta HORECA kanaleko espezialistak) ostalaritzako profesionalak eta kalitateko elikadura-segmentuko espezialistak.

Euskal Autonomia Erkidegoko 18 elikagai-enpresa eta upeltegi
Hauek dira Euskadi Basque Country Gourmets standean parte hartzen dutenak: VERMUYTEN esnekiak profesionalentzat; Eizaguirre Hamburgesak; Itsasoko; Alakrana Echebastar; Andres Eizaguirre; Gelati!! Gelati!!; Conservas Serrats; Lar de Paula/Heredad de Baroja upeltegiak; Bacalaos Alkorta; Bacalaos Ederpesca; Bodegas García de Olano; C.R.D.O. Idiazabal; Conservas Campos – Salica Industria Alimentaria; Conservas Ortiz; Eusko Label Gaztak – Quesos Eusko Label; Gildas Albizabal; Quesería Buruaga Arditegia eta Señorío de Arana.