Pizzeria robotizatu bat, nekazaritza adimenduneko software bat eta erabilera bakarreko ontziak murrizteko irtenbide bat izan dira elikagaien industriako berrikuntzaren FoodTech Innovation sarien bigarren edizioan irabazleetako batzuk. Sari banaketa, proiektu berritzaileen 145 hautagaitza baino gehiagoko edizio batean, Food 4 Future elikaduraren teknologien azokan egin zen, Barakaldoko BECen, antolatzaileek ohar baten bidez jakinarazi zutenez.
Heura Foods enpresak ICEX saria jaso du, nazioartean proiekziorik onena duen enpresa espainiarrarentzat, landare-proteina konpainiarik azkarrena delako Europan.
Pizzeria robotizatu bat, nekazaritza adimenduneko software bat eta erabilera bakarreko ontziak murrizteko irtenbide bat izan dira elikagaien industriako berrikuntzaren FoodTech Innovation sarien bigarren edizioan irabazleetako batzuk. Sari banaketa, proiektu berritzaileen 145 hautagaitza baino gehiagoko edizio batean, Food 4 Future elikaduraren teknologien azokan egin zen, Barakaldoko BECen, antolatzaileek ohar baten bidez jakinarazi zutenez.
Heura Foods enpresak ICEX saria jaso du, nazioartean proiekziorik onena duen enpresa espainiarrarentzat, landare-proteina konpainiarik azkarrena delako Europan.
Beste bi enpresa finalistak Viridius Technology (mugurdia biltzeko % 87 giza baliabide gutxiago erabiltzen dituen teknologia garatu du) eta BCN vision (haragi-erretiluak sailkatzeko prozesuak automatizatzeko deep learningean oinarritutako soluzioa garatu du) izan dira.
Elikagaien eta edarien industriarako digitalizazio-soluzio berritzaileenaren Agrobank saria Kaampo enpresak jaso du, landa-eremuari aplikatutako teknologia guztiak plataforma berean biltzeko gai den smarthub farming proiektuagatik. Kategoria honetako finalistak Sonicat Systems izan dira, mikroskopia optikoa, robotika eta adimen artifiziala konbinatzen dituen sistema baten bidez polenaren in situ analisi automatizatu bat egiteko, eta Biolan Microbiosensores, kostu txikiko soluzio integral digitalizatu baten bidez, elikagaien segurtasunaren probak eta jarraipena egiteko.
Elikadura osasungarria
Jasangarritasun Proiektu Onenaren BASF Saria Retoornadorentzat izan da, ontzi berrerabilgarrien lehen ekosistema, erabilera bakarreko ontziek sortutako hondakinak murriztea helburu duena.
Bolton Group, Tolva Proiektuaren eta Electronic Monitoring System plataformaren bidez atunaren arrantzaren kudeaketa gardena bultzatzen ari dena, eta Yenxa, olioa xaboi bihurtzen duen etxetresna elektriko txiki bat garatu duen konpainia, kategoria honetan finalistak izan dira. Elikadura osasungarriaren AZTI sariak self-service entsalada-barra digitalizatuen Picadeli soluzioa aitortu du. Finalistak WhatIF Foods, kakahuetez egindako elikagai aberatsekin lan egiten duena, eta Nucaps Nanotechnology, irin naturaleko nanokapsulak bioaktibo eta probiotikoekin garatu dituena izan dira.
Tech Transfer Agrifood saria MyOr enpresarentzat izan da, “Jaioberrientzako etorkizun osasungarriagoa bermatzen laguntzen duen negozio-eredu bat garatzeagatik, gurasoei informazioa eta baliabideak emanez alergia-arriskuak murrizteko”. Kategoria honetan finalista izan dira SwipeGuide, langileei laguntzeko lan-jarraibideetarako elkarlaneko plataformagatik; eta Celsicom AB, “Elikagaien tenperatura monitorizatzeko eta balizko akatsak jakinarazteko NB-IoT sentsore berritzaileengatik”.