Cristina Gómez Fierro jatetxeko sukaldari-buruak irabazi du ‘Talento Martiko 2022’ saria, bakailao-lore ketuaz, shiso-pisuaz, arbi-zopaz eta makadamiaz eta txingar eta mole mediterraneoko magret batez osatutako menu batekin. 3.000 euro eskudirutan eta espezializazio-ikastaro bat Basque Culinary Centerren.

Lehiaketaren azken fasea joan den astelehenean egin zen Basque Culinary Centerren. Edizio honetan, 20 eta 30 urte bitarteko 106 sukaldari gazteren hautagaitzak jaso dira, Donostiako Gastronomia Ikastegiak zehaztu duenez.

Gomez Michelin Fierro izar bat duen jatetxeko sukaldari-buru gaztea da, Valentzian. Epaimahaiak nabarmendu zuenez, “Sukaldaritzako artisautza naturaltasunez uztartzen, ñabarduren, zaporeen eta testuren arteko oreka erabiltzen eta sukaldaritzaren eta erabilitako produktuen sustraien arteko lerro bat marrazten jakin du, hori guztia ikuspegi bidaiariarekin”.

Epaimahaia gastronomia nazionaleko erreferente handiek osatu zuten: Elena Arzak, Arzak jatetxeko sukaldaria; Lucía Freitas, sukaldaria eta A Tafona jatetxeko jabea; Yolanda León, Cocinandos jatetxeko jabea; Juan Carlos Reyes (Talento Martiko 2021), Borja Beneyto, aholkulari eta kazetari gastronomikoa, eta Luis Brea, Martikoko I+G zuzendaria.

Egilea Andoni Beitia