Isauki Seafoodek berrikuntzan erreferente izan nahi du Foodtech sektorean. Horretarako, euskal startup honek arraina eta plant-based itsaskia ekoizten ditu (landare-iturrietatik datozen elikagaiak), nutrizio-balio handikoa eta mikro eta makro algaz egina.
Elikagaien jasangarritasunaren aldeko apustu horrek bere aintzatespena izan du enpresak Summit Startup Awards 2022ko Ftalks Food sarietan lortu zuen sariarekin, Valentzian. Alternatiba osasungarri bat eskaintzen dugu, animaliarik sakrifikatu gabe eta ingurumena kaltetu gabe; Gure helburua mundu hobe bat eraikitzen laguntzea da, elikadura jasangarri baten bidez.
Haien sekretua nutrizio-balio handiko osagaien erabileran oinarritzen da. Osagai horiek hainbat prozesuren bidez tratatzen dira, hala nola testurizazioa eta hartzidura, baita sukaldaritzako artea ere, eta produktu osasungarri eta funtzional bihurtzen dira. Berrikuntza-prozesu horretan funtsezkoa da I+Gko taldea, berrikuntza gastronomikoko beste zentro batzuekin batera lan egiten baitzuen. Ahalegin hori algen munduaren ikerketa liluragarri batean islatzen da, eta, ondoren, plater gozo eta nutrizional bihurtzen da haien eta planetaren osasunaz arduratzen diren pertsonentzat.
Startup foodtech honek sortutako elikagaiek eskaintzen dituzten alderdi erakargarri nagusien artean, haien osagaiak naturalak eta landare-jatorrikoak direla nabarmentzen da. Gure gorputzak behar duen guztia eman nahi diogu zure platerari: proteinak, D bitamina, omega 3, kaltzioa eta beste elementu osasungarri batzuk, Isaukitik azpimarratu dutenez. Hori guztia ahosabaiari zapore gustagarria kendu gabe. Gure produktuak pertsona aktiboentzat pentsatuta daude eta osasuntsu jan nahi dute, osatzen dute.
Txipiroi enpanatua
Produktu mota asko ditu eta bertan txipiroi enpanatua aurki daiteke. Iberiar penintsulako lehen ganba da % 100ean. Ehundura eta zapore berdineko ganba bat sortzea lortu dugu, itsas ekosistemari eta zure gorputzari kalterik egin gabe, proiektuaren sustatzaileek aditzera ematen dutenez. Itsas elikagai berritzaile horri Burger surfa, algamba krugentea eta iparraldeko algamba gehitu dizkiote sukaldaritzako proposamenean.
Ildo horretan, beren produktuek itsas munduko ingurumen-iraunkortasunari irtenbideak ematen dizkiote; izan ere, alde batetik, elikagai alternatibo gisa, gehiegizko arrantzaren eta tamaina txikiko arrainen harrapaketaren beharra murrizten laguntzen dute. Eta, bestalde, horren kontsumoak itsas hondoa suntsitzen laguntzen duten arraste-ontzien presentziak eragindako inpaktu negatiboa murriztea ere sustatuko luke. Onura horiez gain, itsas faunari beren arrainak eta itsaskiak egiteko erabiltzen dituzten itsas algek ere onurak ekartzen dizkiote.
Itsas algak planetako baliabide jasangarrienetako bat dira. Arrain osoaren % 60 bakarrik erabiltzen da giza kontsumorako, gainerako % 40a baztertu egiten da edo animaliak elikatzeko erabiltzen da.