Neurriaren helburua, jabeek diotenez, plantillako langileen eta langileen arteko kontziliazioa erraztea da.

Baserriberri jatetxe nafarra “Nafarroako lehen ostalaritza-lokala eta herrialdeko lehenetarikoa” izango da langileei 4 eguneko lanaldia aplikatzen. 2024ko urtarrilaren 1etik aurrera hasiko dira langileak txandaka lan egiten, astea 4 eguneko lanaldietan banatuta.

Enpresak ohar baten bidez jakinarazi duenez, langile guztiek urteko lan-egutegia izango dute urtearen hasieratik.

Neurri hori Hazia jatetxean ere aplikatuko da (Vitoria-Gasteiz), Baserriberri Taldekoa baita, baita Gorri eta Beltzean ere, taldeak 2024ko urtarrilean Donostian irekiko duen lokalean. Bizkaian datorren urtean egingo diren irekiera berrietan ere ezarriko da 4 eguneko lanaldia.

Lau eguneko jardunaldiaren helburua da “jatetxeetako langileen lana, familia eta gizartea uztartzea erraztea”, eta “atsegin handiz” hartu du “taldeak”.

Proiektuaren arduradunek, Iñaki Andradasek eta Luken Vigok, erabaki hau hartu dute “plantillaren lan-baldintzak hobetzeko eta emaitza onak ikusita, produktibitateari eta langileen gogobetetasun pertsonalari dagokienez, 4 eguneko lanaldia ematen ari baita ezarri den enpresetan”.

Nahiz eta 4 eguneko lanaldia “pixkanaka sektore askotako enpresetan aplikatzen ari den, oraindik arraro samarra da ostalaritzan, batzuetan langileen familia eta gizartea bateratzea ahalbidetzen ez duten lanaldietarako joera duen sektorea”.

Hori dela eta, Baserriberri Taldea “aitzindaria da sektorean Nafarroan eta Euskadin, eta neurri hori aplikatzen duen lehen jatetxeetako bat da herrialdean”, “bertako langileen bizi-kalitatea hobetzea” helburu duena.

Egilea Admin