Sortzen ari den enpresa honek elikagaiak alferrik galtzen laguntzen du

Sortzen ari den Oreka Circular Economy enpresak, elikagaiak alferrik galtzen laguntzen duenak, Future Gastronomy Startup Competition saria irabazi du LABe-Digital Gastronomy Lab eta Culinary Action! Basque Culinary Centerren (BCC).

Oreka Circular Economy neurtzeko prozesu teknologiko baten integrazioan oinarritzen da. Prozesu horrek murrizketa erabakiak hartzea errazten du eta soberakinaren errebalorizazioa lehenesten du gizarte erakundeei dohaintza eginez, BCCk astearte honetan ohar baten bidez azaldu duenez.

Future Gastronomy Startup Competition Hospitality Innovation Planet (HIP) azokan ospatu da gaur, asteazkena arte, Ifeman, Madrilen.

Sari honekin, Oreka Circular Economyk hiru hilabeteko bizilekua lortu du LABe-Digital gastronomy Lab inkubagailuan, inbertitzaile sare baterako sarbidea, proiektua garatzeko bazkideak aurkitzeko aukera eta HIP 2024rako bi VIP pase. Halaber, Horeca New Business Models Awards 2024 lehiaketan parte hartu ahal izango dute.

Epaimahaia honako hauek osatu dute: Alberto Criado (Cardumen Capital), Luis Treviño (Draper B1), Amaia Egia (Mondragon Business Development Center), Cristian Ull (Area101) eta Jose Peláez (BCC Innovation eta LABeâDigital Gastronomy Lab).

Lehiaketan parte hartuko dutenen artean ‘Mappetite studio’ dago, sukaldaritzako sukaldariei eta sortzaileei zuzendutako diseinu lagundurako softwarea, plater eta menu gastronomikoak sortzeko; ‘Effiwaste’, software eta konpostaje industriala, Horeca kanalaren elikadura-hondakinekin amaitzeko.

Orekaz gain, Väcka enpresa ere izan da, animalia-jatorriko gaztei kalitatezko alternatiba eskaintzen diena, eta Maiztech, arto-tortillak egiteko makina trinkoa, produktuaren kalitate onari eusten diona eta prozesuan kostuak murriztea ahalbidetzen duena.

Lehiaketak amaiera eman dio elkarrizketa-jardunaldiari. Bertan, Tokio, Kopenhage, Boston, Tel Aviv eta Singapur bezalako ‘ekosistemen’ teknologiari lotutako etorkizuneko ‘foodtech’ eta ‘rest-tech’ joera handiak errepasatu dira, eta gastronomian aplikatutako teknologia berrien potentzialari begiratu zaio, BCC Innovation-en Erich Eichstetter-en eskutik.

‘Eskaerak, erosketak eta inbentarioak optimizatzeko ahots eta adimen artifizialeko komandoak: LABe kasua’ izenburupean, BCC Innovationeko berrikuntzako arduradunak, José Peláezek, eskaerak, erosketak eta inbentarioak kudeatzeko lanak errazten dituen ostalaritzako laguntzaile baten garapena aurkeztu du.

Cardumen Capitaleko Alberto Criadok, Too Good To Goko Emma Boleak, Soujiko Catalina Trujillok eta Mahou San Migueleko Alejandro Arranzek parte hartu dute ‘Horeca sektorean berrikuntza irekiaren aukerak’ mahai-inguruan, eta hainbat eragileren lankidetzaz, metodologiez, bezeroekiko harremanaz eta aliantzen sorreraz aritu dira, besteak beste.

Egilea Admin