Aierdik proposatu du Nafarroako ardoak merkatu berriak aztertzea AEBko muga-zergen politikaren aurreanAierdi Nafarroako enpresaburu eta ardogileekin batera Barcelona Wine Week azokan.

Jose Maria Aierdi Nafarroako Landa Garapen eta Ingurumen kontseilariak astelehen honetan adierazi duenez, Trumpek AEBn abiatutako muga-zergen politikaren ostean, Nafarroako ardoak handitu egin behar du sustapenean egindako inbertsioa, eta Latinoamerikan eta Asian merkatu berriak bilatzeko lan egin behar du.

“Sektorea berregituratzera deituta dagoen une honetan, AEBren mehatxuak, Nafarroako esportazioen jomuga nagusiak, aukera berriak aztertzera behartzen gaitu”, adierazi du Aierdik Barcelona Wine Week azokan. Sailburuak mahastizaintzaren eta ardogintzaren sektoreari eman dio babesa.

Erakusketa honen 5. edizioak Foru Komunitateko 35 upeltegi hartu ditu, horietatik 22 Nafarroako Aldizkari Ofizialaren standean bilduta eta beste 13tan stand propioarekin. Antolatzaileen aurreikuspenen arabera, 24.000 pertsona ere bilduko dira, inoiz baino gehiago, mila upeltegiren eskaintzak ezagutzeko.

Zerrenda
Hauek dira Nafarroako stand bateratuan parte hartu duten 22 upeltegiak (duela urtebete baino ia bi aldiz gehiago), INTIA-Reyno Gourmeten kudeaketarekin eta Landa Garapen eta Ingurumen Sailaren finantzaketarekin: Alconde, Viña Aliaga, Alzania, Bodega de Sada, Inurrieta upategia, Marqués de Montecierzo upategia, Asensio upategia, Beramendi upeltegia, Caudalia upeltegia, La Cantera etxaldea, Lezaun upeltegia, Malón de Echaide upeltegia, Marco Real upategia, Castillo Monjardín upategia, Nekeas, Ochoa upategia, Piedemonte upategia, Vianako Printzea eta Bodegas Viana.

Gainera, Nafarroako beste hamahiru enpresa ere joaten dira ekitaldira: Señorío de Sarría, Pago de Cirsus, Irache, Aseginolaza y Leunda, Bagordi, Olimpia, Pago de Obanos, Máximo Abete, Escudero, Gonzalo Celayeta Wines, Faustino Rivero, LMT Wines eta Pagos de Araiz.

“Nafarroako ardoen kalitatea gure aliaturik onena da hain merkatu lehiakorrean bereizteko, eta sailetik kontseilu arautzailearen, mahastizainen eta upategien eskutik joango gara, ez bakarrik gure ardoak sustatzeko, baita sektoreari gure produktua kokatzeko bide berriak bilatzen laguntzeko ere”, adierazi du Aierdik.

Zerrenda
Hauek dira Nafarroako stand bateratuan parte hartu duten 22 upeltegiak (duela urtebete baino ia bi aldiz gehiago), INTIA-Reyno Gourmeten kudeaketarekin eta Landa Garapen eta Ingurumen Sailaren finantzaketarekin: Alconde, Viña Aliaga, Alzania, Bodega de Sada, Inurrieta upategia, Marqués de Montecierzo upategia, Asensio upategia, Beramendi upeltegia, Caudalia upeltegia, Finca La Cantera, Lezaun upeltegia, Malón de Echaide upeltegia, Marco Real upategia, Castillo Monjardín upategia, Nekeas, Ochoa upategia, Piedemonte upategia, Principe de Viana, Quaderna Viaupeltegia, Tandem, Ubeta Wines eta Viña Zorzal Wines.

Gainera, Nafarroako beste hamahiru enpresa ere joaten dira ekitaldira: Señorío de Sarría, Pago de Cirsus, Irache, Aseginolaza y Leunda, Bagordi, Olimpia, Pago de Obanos, Máximo Abete, Escudero, Gonzalo Celayeta Wines, Faustino Rivero, LMT Wines eta Pagos de Araiz.

“Nafarroako ardoen kalitatea gure aliaturik onena da hain merkatu lehiakorrean bereizteko, eta sailetik kontseilu arautzailearen, mahastizainen eta upategien eskutik joango gara, ez bakarrik gure ardoak sustatzeko, baita sektoreari gure produktua kokatzeko bide berriak bilatzen laguntzeko ere”, adierazi du Aierdik.

Bigarren aldiz
Aurtengo edizioan, bigarren aldiz, dastaketa enogastroturistiko bat antolatu da, Reyno Gourmetek, Nafarroako Aldizkari Ofizialak eta Nafarroako Turismoak antolatuta. Dastaketa hori asteazken honetan izango da, 13:30ean, 8. pabiloiko Printze Aretoan, Foru Erkidegoko enogastroturismo aukerak sustatzeko helburuarekin.

Nafarroako dastaketa, freskotasuna eta Iparraldearen benetakotasuna David Palacios Nafarroako Aldizkari Ofizialeko Kontseilu Arautzaileko presidenteak, José Mari Jiménez Cambra Marisol Catering y Eventos jatetxeko sukaldariak eta Beatriz López, Reyna de Copas enoturismoko arduradunak hartuko dute parte.

Bertan, Nafarroako hainbat ardo eta produktu tipiko dastatuko dira. Tradizioa, pasioa eta lurralde bakar baten arima uztartzen dituen dastaketa. Bidaia sentsorial honek Nafarroako ardoen freskotasuna eta benetakotasuna ditu protagonista, Nafarroako gastronomiarekin eta kalitatezko produktuekin harmonizatuak, eta parekorik gabeko proposamen turistikoen sorta bat.

Bosturteko bat
Bartzelona Wine Week mahastizaintzaren eta ardogintzaren sektorerako funtsezko ekitaldi gisa finkatu da 2020an hasi zenetik. Aurtengo edizioan, azokak erakusketa-espazioa nabarmen handitu du, lehen aldiz bi pabiloi hartu baititu.