Lizartzako fabrika datorren urteko bigarren seihilekoan abian ipintzea espero dute.

ANDONI BEITIA /2019-10-30/ Agour familia enpresa Gipuzkoan lehorreratuko da, Lizartzan gaztandegi berri bat eginez, eta bertan bi milioi euro baino gehiago inbertituko ditu. Lanak hasi dituzte dagoeneko, eta lantegiak, 600 metro koadro ingurukoak, 2020ko bigarren seihilekoan ateak irekitzea espero du Peio Etxeleku enpresako presidenteak.


“Gure gaztandegia irekitzeak 12 enplegu berri sortuko ditu lau urtean, onura sozioekonomikoak ekarriko dizkio Tolosaldeari, eta inguruko ardi esnea erabiliko dugu gaztak egiteko”, adierazi zuen Etxelekuk gaztandegi horren aurkezpenean, eta hara joan ziren Bittor Oroz Eusko Jaurlaritzako Nekazaritza, Arrantza eta Elikadura Politikako sailburuordea eta Xabier Urruti Gipuzkoako Aldundiko Nekazaritza eta Landa Garapeneko zuzendari nagusia; Jose Mari Ustarroz Idiazabal Jatorri Deituraren lehendakaria eta Jon Ander Agour zuzendari nagusia Lantegi berri honek gazta berriak egitearen aldeko apustua egingo du, tartean Idiazabal eta urdina. Horrela, Agour bihurtzen da, Etxelekuren arabera, “Euskal Herriko bi jatorri deitura handienak egiteko gai den munduko ekoizle bakarra: Idiazabal Jatorri Deitura eta Ossau-Iraty Jatorri Deitura Deitura. “Esperimentazioa eta berrikuntza sortu eta sustatzen ditugu, eta horren adibide da prozesu teknologiko ezberdin eta korapilatsu baten bidez gazta urdina ekoizten hasiko garela”, ziurtatu zuen Agourreko presidenteak.

Agourretik ekoizle berriak biltzen jarraitzen dute, “Epe luzeko kontratuetan oinarritutako politikarekin, bizitzeko eta garatzeko aukera emango dien ordainsari duinarekin”, Etxelekuk defendatzen duenez. Gaur-gaurkoz, 150 artzainen ardi esnea erabiltzen du enpresak, horietatik 20 Hegoaldekoak.
Lizartzakoa Agourko hirugarren gaztandegia izango da, beste bat baitu Heletan, “Ama etxea” dena, eta Mendiben, baita Iparraldean ere, berrikuntza guztiak bertan egiten baitira. “Irekiera berria urrats handia da, merkatu aukera berriak irekitzen dizkigulako”, azpimarratzen du Etxelekuk. Enpresa duela 38 urte sortu zuen egungo presidentearen aitak, eta duela 20 urte baino gehiago hasi zen nazioartera zabaltzen. Gaur egun, AEBetan, Erresuma Batuan, Japonian, Australian eta Israelen merkaturatzen dute.

Egilea Andoni Beitia