Ostalaritzaren barrualdea ireki eta astebete pasatxora (maiatzaren 17tik), 283 establezimenduk mahaietan okupatzeko gehieneko gaitasunera eramatea erabaki dute, aldez aurretik zenbait konpromiso hartuz.

Horrek esan nahi du erantzukizunpeko adierazpen bat eta fitxa tekniko bat egin behar direla, kobidari aurrea hartzeko jardunbide egoki batzuk betetzen direla adierazten dutenak (19), hala nola mahai batetik bestera bi metro gehiago egotea mahai batetik bestera, eta CO2-aren neurgailu bat edukitzea, zeinak ez baitu inoiz 800 ppm-ko kontzentrazioa (milioiko zatiak) gainditu behar, edo trazabilitatea bermatzen duena bezeroekin harreman azkarra izateko, beharrezkoa izanez gero.

Edukiera, erantzukizunpeko adierazpenik gabe, % 30ekoa da oro har, eta terrazetan % 100ekoa; ixteko muga 01: 00ak dira, establezimendua husteko lanak barne, eta ezin da bezero berririk onartu 00: 00etatik aurrera.

Egilea Andoni Beitia