Cocuus enpresa nafarrak, 3D inprimagailu baten bidez txuletoi bat eta izokin bat egiteko gai denak, Bilboko FoodTech Startup Forumeko startup onenaren saria jaso du.

Duela lau urte sortutako konpainia asteazken arratsaldean aukeratu dute, elikagaien sektorearen eraldaketa teknologikoan espezializatutako 2.000 erakunderen artean (FoodTech).

Lehiaketaren lehen edizioa Food 4 Future jaialdian izango da, Bilbon. Elikagaien eta edarien industriaren ekitaldi profesionala da.

Ekainaren 15etik 17ra bitartean, Bilbao Exhibition Centrek (BEC) sektoreko ordezkariak bilduko ditu elikagaien industriak hurrengo hamarkadan izango dituen erronka guztiak aztertzeko, hala nola digitalizazioa, eredu iraunkorragoen bilaketa edo osagaien eta produktuen berrikuntza.

FoodTech Startup Forumeko aditu batzorde batek 2.000 enpresa horietatik 200 aukeratu ditu lehen mozketan, eta ondoren 16. Azken horiek euren proiektuak azaldu dituzte inbertsiogile nazionalen eta nazioartekoen aurrean, eta Cocuusek sari hori jaso du.

Nafarroako enpresa Elikagaien Teknologia eta Segurtasunerako Zentro Nazionalarekin (CNTA) joan da.

BECen parte hartzeak sektorean ikusgarritasuna emango dio, harremanak handitzeko aukera emango dio, inbertitzaileak bereganatzen saiatuko da eta negozioa zabaltzeko lan egingo du. Orain, negozioarekin jarraitzeko bi milioi euro lortzea proposatu dute.

Cocuusek 15 langile ditu eta gaur egun merkatuan 3D laser inprimagailua eta Inkjet inprimagailua daude, besteak beste. Teknologia horrekin “txuletoi bat eta izokin bat egitea lortu dute, baina ez dira ez behitik ez arrainetik atera”, adierazi dute sustatzaileek. Soluzioaren bidez, minutuko hamar kilo ekoizten dituzte.

Planeta osoak elikadura-baliabiderik ez izatearen arazoa konpontzen lagundu nahi du enpresa honek.

Egilea Andoni Beitia