Pintxo Cook and Fashion ekimena astelehen honetan hasi da Donostiako hamar ostalaritza-establezimendutan, eta igandera arte iraungo du, Isabel Zapardiez euskal korrikalariak prestatutako soinekoan oinarritutako pintxoak eskaintzeko. Horrez gain, Cook and Fashion gala Donostiara itzuliko da ostegun honetan moda eta gastronomia uztartzeko, Gipuzkoako Ostalaritza, Eusko Jaurlaritza, Gipuzkoako Foru Aldundia eta Donostiako Udalaren eskutik.

Ekitaldia Gipuzkoako hiriburuko Mari ́ a Cristina hotelean egingo da, “Covid-19 etapatik kanpo dagoen puntua izateko eta denboraldi turistikoa irekiko duen aro post koroabirus berri baten ilusioa proiektatzeko”, Hosteleri ́ a Gipuzkoa antolatzaileek adierazi dutenez.

Ekimen honetan parte hartzen dute Baluarte tabernak bere ‘Tigresa’ pintxoarekin, etxeko ogi bao bat tigre onarekin eta teriyakiL saltsarekin; bazta barazkiekin tempuran; Bergara tabernak ‘Menina Bergara’, moldeko ogi xigortua pisto mantxegoarekin, gazta parmesanoa, piper berdeko tirak, bibreta boilikodun txirbilak, bigona tobeduna.

Donostiako Taskak ere parte hartuko du, ostra eta Chimitascoko perlekin batera; Itxaropenak, ‘Salmorejo a la donostiarra’ lanarekin; Ritak, ‘Atardecer Bonito’ izeneko hegaluze tartarrarekin, azokako azkon kotoiarekin eta erremolatxa-likuatuarekin; eta Sukaldean Aitor Santamari eta patatarekin.

Egilea Andoni Beitia