Gastronomia eta enoturismoa, euskal turismoaren esentziak

Javier Hurtado Turismo, Merkataritza eta Kontsumoko sailburuak gastronomia eta enoturismoa aldarrikatu ditu Euskadiko turismo-sektorearen “bereizgarri” gisa.

Hurtadok ‘XI. Enoturismo Foroa’ inauguratu du Guardian, Arabako Errioxak antolatuta eta marka eta enoturismo inklusiboa ardatz hartuta, Eusko Jaurlaritzak ohar baten bidez jakinarazi duenez.

Sailburuak nabarmendu duenez, jasangarritasunak izan behar du politika publikoak, turistikoak barne, oinarritzeko oinarria. Zentzu horretan, iraunkortasun hori lortzeko “funtsezkoa da esperientzia turistikoak
Guztiek gozatzea “, eta Arabako Errioxak” aspalditik lan egiten du horretan “.

Gainera, gastronomia eta enoturismoa “Euskadiko turismoaren bereizgarri” direla azpimarratu du, Euskadiko Turismo Behatokiaren Ibiltur 2019 azken ikerketaren arabera, turistek Euskal Herria bisitatzeko duten motibazio nagusia gastronomia eta ardoa direla gogorarazteko.

Azkenik, adierazi duenez, enogastronomiak “eskaintza lehiakorrekin bereizketa bat egiten du”, eta, aldi berean, “Eskaintza osagarri ezin hobea da, kalitatezkoa, aisialdiko edo negozioko beste edozein motibazio nagusi duten bisitarientzat”.